Policija objavila snimku napada na Markovom trgu - Kanal 5

Policija objavila snimku napada na Markovom trgu

U Ravnateljstvu policije održana je konferencija za novinare o kriminalističkom istraživanju napada na Markovom trgu. Glavni ravnatlej policije Nikola Milina je izjavio da taj napad ima elemente koji ukazuju na modalitet terorističkog čina.

Taj napad policija klasificira kao višestruki pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma, a na početku konferencije za novinare puštena je snimka napada Danijela Bezuka na zgradu Vlade.

Danas je policija u Zagrebu i Sisku uhitila dvojicu muškaraca zbog prijetnji upućenih premijeru Andreju Plenkoviću.

“S obzirom na razne špekulacije, prezentiramo dio činjeničnog stanja da se vidi što se dogodilo. Od prvog saznanja policija provodi opsežno krim-istraživanje u kojem je proveden velik broj mjera i radnji. Prema rezultatima dosad provedenih radnji, potvrđeno je da se radi o pokušaju tri teška ubojstva policijskih službenika koji su bili na osiguranju zgrade Vlade i Sabora”, istaknuo je glavni ravnatelj policije.

Milina je kazao da je danas policija privela jednu osobu na području PU sisačko-moslavačke PU koja se dovodi u vezu s događajima na Markovom trgu. Privedeni je u pritvoru i ispitat će ga općinski državni odvjetnik u Sisku.

Leave a Comment

Your email address will not be published.